ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΚΡΕΟΠΩΛΕΙΟ ΡΑΒΑΝΗΣ
Επιλέξτε σωστά κρέας
Μάθετε πως να επιλέγετε τα σωστά κομμάτια κρέας, ανάλογα με το τι θέλετε να μαγειρέψετε. Μικρά tips για να έχετε πάντα φρέσκο κρέας για εσάς και για αυτούς που αγαπάτε.
Χαρακτηριστικά: Μαλακό κρέας , τρώγεται οποιοδήποτε κομμάτι κρέας υπάρχει επάνω του, καθώς και το μυαλό. Γίνεται βραστό, ψητό ή στη σούβλα.
ΛΑΙΜΟΣ
Μαλακό και αρκετά λιπαρό. Είναι κατάλληλος για βραστό, κοκκινιστό ή φρικασέ
ΣΠΑΛΑ Ή ΣΤΗΘΟΣ
Τρυφερό, αλλά πολύ λιπαρό κρέας. Ξεκοκαλισμένη γίνεται φρικασέ, κοκκινιστό, σούπα λεμονάτη ή ριγανάτη.
ΚΟΙΛΙΑ
Λιπαρό κρέας, χωρίς κόκαλα .Μαγειρεύεται γεμιστή με ρύζι και μυρωδικά, πιλάφι, κοκκινιστό με χυλοπίτες ή γιουβέτσι.
ΚΑΡΕ -ΠΑΪΔΑΚΙΑ – ΜΠΡΙΖΟΛΕΣ
Χαρακτηριστικά: Τρυφερό κρέας με κόκαλα.
Καρέ: ψητό ολόκληρο με κρούστα μυρωδικών, με πατάτες στο φούρνο.
Παϊδάκια: στη σχάρα, πανέ ή φρικασέ.
Μπριζόλες: στη σχάρα, στο τηγάνι, στο φούρνο ή στην κατσαρόλα με μυρωδικά.
ΣΕΛΑ – ΝΕΦΡΑΜΙΑ
Χαρακτηριστικά: Μαλακό και σχετικά φτωχό σε λίπος κρέας.
Σέλα: Γίνεται σοτέ με κρασί και μυρωδικά, στη σχάρα, ψιλοκομμένη τας κεμπάπ.
Νεφραμιά: Μαγειρεύεται γεμιστή, ρολό ψητό της κατσαρόλας.
ΜΠΟΥΤΙ
Αρκετά τρυφερό κρέας, με σχετικά λίγο λίπος. Είναι πολύ νόστιμο γεμιστό στο φούρνο, κρασάτο και γιουβέτσι
ΠΟΔΑΡΑΚΙΑ
Φτωχό σε λιπαρά κρέας με πολλά μικρά κόκαλα. Κατάλληλο για την αγαπημένη μας μαγειρίτσα, για φρικασέ και κοκκινιστό.
Χαρακτηριστικά: Μαλακό κρέας , τρώγεται οποιοδήποτε κομμάτι κρέας υπάρχει επάνω του. Γίνεται ψητό ή στη σούβλα.
ΛΑΙΜΟΣ
Αν αναρωτιέστε από που είναι συνήθως τα κομμάτια κρέατος για τα σουβλάκια μας , ήρθε η ώρα να λύσετε την απορία σας! Είναι γενικά μαλακό και νόστιμο κρέας. Επίσης από το λαιμό παίρνουμε τις πολύ τρυφερές μπριζόλες του λαιμού.
ΣΠΑΛΑ ή ΣΤΗΘΟΣ
Γίνεται μαγειρευτό κατσαρόλας, φρικασέ ή αργοψημένο στον φούρνο, καθώς επίσης και σουβλάκια.
ΦΙΛΕΤΟ
Το πιο νόστιμο κομμάτι και το αγαπημένο των παιδιών επειδή δεν έχει λίπος ή κόκαλο. Μαγειρεύεται κυρίως στη σχάρα, σοτέ και γεμιστό στο φούρνο ή στη σχάρα.
ΠΑΝΣΕΤΕΣ
Είναι ένα παχύ κομμάτι κρέατος, με λίπος και κόκκαλο. Βέβαια είναι πολύ νόστιμες και γίνονται στη σχάρα ή μαγειρευτές στην κατσαρόλα.
ΜΠΟΥΤΙ
Από το μπούτι φτιάχνουμε τον αγαπημένο μας γύρο ή σνίτσελ και κιμά για μπιφτέκια! Μπορεί να γίνει βραστό στην κατσαρόλα ή να σιγοψηθεί στον φούρνο ή να ψηθεί ολόκληρο αλλά και να γίνει γεμιστό.
ΠΟΔΑΡΑΚΙΑ
Γενικά Χαρακτηριστικά: Μαλακό κρέας , τρώγεται οποιοδήποτε κομμάτι κρέας υπάρχει επάνω του, καθώς και το μυαλό. Γίνεται βραστό, ψητό ή στη σούβλα.
ΚΕΦΑΛΑΚΙ
Μαλακό κρέας , τρώγεται οποιοδήποτε κομμάτι κρέας υπάρχει επάνω του, καθώς και το μυαλό. Γίνεται βραστό, ψητό ή στη σούβλα.
ΣΠΑΛΑ ή ΣΤΗΘΟΣ
Τρυφερό, αλλά πολύ λιπαρό κρέας. Ξεκοκαλισμένη γίνεται φρικασέ, κοκκινιστό, σούπα λεμονάτη ή ριγανάτη.
ΚΟΙΛΙΑ
Χαρακτηριστικά: Λιπαρό κρέας, χωρίς κόκαλα .Μαγειρεύεται γεμιστή με ρύζι και μυρωδικά, πιλάφι, κοκκινιστό με χυλοπίτες ή γιουβέτσι.
ΚΑΡΕ -ΠΑΪΔΑΚΙΑ – ΜΠΡΙΖΟΛΕΣ
Τρυφερό κρέας με κόκαλα.
Καρέ: ψητό ολόκληρο με κρούστα μυρωδικών, με πατάτες στο φούρνο.
Παϊδάκια: στη σχάρα, πανέ ή φρικασέ.
Μπριζόλες: στη σχάρα, στο τηγάνι, στο φούρνο ή στην κατσαρόλα με μυρωδικά.
ΣΕΛΑ – ΝΕΦΡΑΜΙΑ
Χαρακτηριστικά: Μαλακό και σχετικά φτωχό σε λίπος κρέας.
Σέλα: Γίνεται σοτε με κρασί και μυρωδικά, στη σχάρα, ψιλοκομμένη τας κεμπάπ.
Νεφραμιά: Μαγειρεύεται γεμιστή, ρολό ψητό της κατσαρόλας.
ΜΠΟΥΤΙ
Αρκετά τρυφερό κρέας, με σχετικά λίγο λίπος. Είναι πολύ νόστιμο γεμιστό στο φούρνο, κρασάτο και γιουβέτσι
ΠΟΔΑΡΑΚΙΑ
Φτωχό σε λιπαρά κρέας με πολλά μικρά κόκαλα. Κατάλληλο για την αγαπημένη μας μαγειρίτσα, για φρικασέ και κοκκινιστό.
Γενικά Χαρακτηριστικά: Μαλακό κρέας , τρώγεται οποιοδήποτε κομμάτι κρέας υπάρχει επάνω του, καθώς και το μυαλό. Γίνεται βραστό, ψητό ή στη σούβλα.
ΚΕΦΑΛΑΚΙ
Μαλακό κρέας , τρώγεται οποιοδήποτε κομμάτι κρέας υπάρχει επάνω του, καθώς και το μυαλό. Γίνεται βραστό, ψητό ή στη σούβλα.
ΣΠΑΛΑ ή ΣΤΗΘΟΣ
Τρυφερό, αλλά πολύ λιπαρό κρέας. Ξεκοκαλισμένη γίνεται φρικασέ, κοκκινιστό, σούπα λεμονάτη ή ριγανάτη.
ΚΟΙΛΙΑ
Χαρακτηριστικά: Λιπαρό κρέας, χωρίς κόκαλα .Μαγειρεύεται γεμιστή με ρύζι και μυρωδικά, πιλάφι, κοκκινιστό με χυλοπίτες ή γιουβέτσι.
ΚΑΡΕ -ΠΑΪΔΑΚΙΑ – ΜΠΡΙΖΟΛΕΣ
Τρυφερό κρέας με κόκαλα.
Καρέ: ψητό ολόκληρο με κρούστα μυρωδικών, με πατάτες στο φούρνο.
Παϊδάκια: στη σχάρα, πανέ ή φρικασέ.
Μπριζόλες: στη σχάρα, στο τηγάνι, στο φούρνο ή στην κατσαρόλα με μυρωδικά.
ΣΕΛΑ – ΝΕΦΡΑΜΙΑ
Χαρακτηριστικά: Μαλακό και σχετικά φτωχό σε λίπος κρέας.
Σέλα: Γίνεται σοτε με κρασί και μυρωδικά, στη σχάρα, ψιλοκομμένη τας κεμπάπ.
Νεφραμιά: Μαγειρεύεται γεμιστή, ρολό ψητό της κατσαρόλας.
ΜΠΟΥΤΙ
Αρκετά τρυφερό κρέας, με σχετικά λίγο λίπος. Είναι πολύ νόστιμο γεμιστό στο φούρνο, κρασάτο και γιουβέτσι
ΠΟΔΑΡΑΚΙΑ
Φτωχό σε λιπαρά κρέας με πολλά μικρά κόκαλα. Κατάλληλο για την αγαπημένη μας μαγειρίτσα, για φρικασέ και κοκκινιστό
Χαρακτηριστικά: Μαλακό λευκό κρέας , άπαχο, πλούσιο σε πρωτεϊνες και με δυνατότητα γρήγορου μαγειρέματος. Σε σχέση και με τη χαμηλή του τιμή αποτελεί ιδανική επιλογή για κάθε κουζίνα.
ΣΤΗΘΟΣ
Άπαχο κομμάτι, ιδανικό για όσους ασχολούνται με τη διατροφή – διάιτά τους. Θα το ακούσατε και σαν φιλέτο κοτόπουλο, μιας και δεν περιέχει καθόλου κόκαλα.
ΜΠΟΥΤΙ
Ιδιαίτερα μαλακό μέρος που οταν μαγειρευτεί αποτελεί ίσως το πιο νόστιμο κομμάτι του κοτόπουλου.